Catering buffetten workshops evenementen
Cateraar feesten partijen
workshops

catering 020 - 626 80 27

Posthoornkerk

Een imposante kerk waar je dat niet zo 1-2-3 aan afziet is de 'Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen', een kerk die we beter kennen als de Posthoornkerk, 150 jaar geleden ontworpen door Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum, de Vondelkerk, Hotel Polen en het Centraal Station tekende.

Naamgeving

Aan de Prinsengracht zat eeuwen geleden ook een Posthoornkerk, na de omwenteling in de zestiende eeuw waarin de Katholieke kerk door de Protestanten verdreven werd waren de Roomse gelovigen aangewezen op schuilkerken, de Posthoorn was zo'n kerk die zich in een woonhuis bevond. Nadat kerkelijke stromingen weer naast elkaar konden bestaan werd er aan de Haarlemmerstraat 124 een kerk gebouwd tussen de huizen in.

Dienst als kerk

De Posthoornkerk wordt al vijftig jaar niet meer als kerk gebruikt, er werd zelfs overwogen om het gebouw te slopen maar gelukkig werd het een Rijksmonument waardoor er van sloop geen sprake meer kon zijn. Sinds 1986 is het een multi-functioneel gebouw dat deels te huur is voor kleine bedrijven, recepties, trouwerijen, workshops, diners, presentaties, tentoonstellingen, concerten en andere evenementen.

Weetjes

2007 werd uitgeroepen tot Cuypersjaar ter gelegenheid van de 180e geboortedag van de architect. Overigens heeft deze Limburger nooit in Amsterdam gewoond. Omdat de ruimte om te bouwen beperkt was is de kerk gemiddeld genomen hoger dan andere gebouwen en daarom zeer opvallend als je over de daken van de stad heen kijkt.

Website van de kerk zelf

 
Sitemap